woensdag 20 januari 2016

Beste Ennatuurlijk warmtebedrijf iets over de afleverset of ook wel afzetset en willekeur

Beste Ennatuurlijk , 

Waarom is op de ene plaats wel en op de andere plaats niet de afleverset type B laag toegepast ? 
Is hier de factor willekeur toegepast ? Waar men het hardste roept krijgt men korting ? 



Neem Helmond , daar is het wel toegepast en in Breda ook deels maar in Tilburg waar er een WTW op een  'typeB laag' is gemonteerd zou de prijs ook naar beneden moeten. Er is namelijk een afspraak dat de eerste kopers daar een warmtapwaterapparaat hebben gehuurd ( overigens was dat voor 2 jaar in de periode 1989-1993 ). Die huurovereenkomsten zijn allemaal intussen vervallen en waar de huizen zijn verkocht is het sowieso vervallen ( natrekking ). 
Wat u noemt typeB dat bestaat eigenlijk niet eens en dus is die 26,- per jaar nog meer dan de warmtewet voorschrijft ( namelijk € 0,- bij eigendom ).
Wat u omschrijft als type B hoog/laag is eigenlijk de aansluiting ( de grijze doos is een wat groot uitgevallen meterbehuizing ).
U vraagt hier huur voor de hoofdafsluiters en een drukvereffening en een T-stuk allemaal zaken die horen bij de aansluiting. U kiest immers ervoor om met enorme wisselende flow en druk uw warmte te leveren en feitelijk pas onderin de meterkast te zorgen voor 'bruikbare warmtelevering'

Ga nou nog eens met elkaar om de tafel zitten of in een hutje op de heide en trek 1 lijn :
Afleverset A = € 0,-  ( eigenaar )
Afleverset B = vervalt bestaat niet
Afleverset C = tapwater eigendom Ennatuurlijk € 110,- MAX ! ( ding kost 650 ex en gaat 15+7 jaar onderhoudsarm mee )

U ligt van alle kanten onder vuur en dit soort rare constructies dragen niet bij aan een mooie toekomst samen.
U kiest er ook al voor om de maximale tarieven die EZ berekent en ACM verteld te hanteren wat op zichzelf al helemaal niet NMDA is ( dat zou de meridiaan moeten zijn niet het theoretische maximum ) en dan gaat u ook nog uw klanten een poot uitdraaien met afleversets en warm-tapwater apparaten. 

En verreken het ook voor iedereen even terug tot 01-01-2014 , corrigeren is leuk maar dan ook de onterecht reeds teveel betaalde huur even rechttrekken. 

Ik publiceer dit ook op stadswarmte.blogspot.nl en ik zou een inhoudelijke reactie op prijs stellen.

dinsdag 19 januari 2016

Gezocht : Domme consument zonder internet voor nieuwe warmteprojecten

Ja, u leest het goed. In Nederland gaan we zoeken naar oliedomme consumenten die geen Google en het liefst ook geen internet hebben. Wij moeten namelijk met 25% van de huishoudens over van gas naar warmtelevering, beter bekend als stadsverwarming.

Typt u echter op Google de zoekterm "stadsverwarming" of "nmda" of "prijs warmte" in dan ziet u al snel het onrecht en de maffiapraktijken die stadsverwarming in Nederland inhoudt.

Rechtszaken, absurde prijzen, diefstal van eigendommen, onmogelijkheid leverancier te kiezen, duur, maffia, NMDA misbruik, EPC-misbruik, de woorden en verhalen liegen er niet om. Ondanks dat denkt minister Kamp dat wij ons als makke lammetjes zullen gaan aansluiten op zijn warmtenetten.
Hij moet dan nog wel even op zoek naar de oliedomme consument die niet verder kijkt dan z'n neus lang is.

Als minister Kamp slim is gaat hij eerst eens bij zijn eigen warmteafdeling te rade. 80% van de klachten over stadsverwarming gaan namelijk over de prijs die aantoonbaar veel hoger is dan als je gewoon gas inclusief HR-ketel had gehad. De afdeling warmte bij het ministerie Economische Zaken blijft de prijs maar absurd hoog houden op basis van achterhaalde onderzoeken terwijl zelfs de Autoriteit Consument en Markt inmiddels heeft aangegeven andere parameters te zien. Warmte is en blijft een onrendabel verhaal voor "believers" en nu we geen landelijke gasinkomsten meer hebben ben ik benieuwd of Kamp dat lang vol gaat houden. Elk warmtenet heeft bergen subsidie nodig (en altijd al gehad) en absurde consumentenprijzen terwijl de consument inmiddels zijn eigen plan trekt en stadswarmte gedag zegt. Pellets en stroom worden immers steeds goedkoper en de stadswarmte steeds duurder...

Bent u die consument zonder Google of internet en bent u bereid om de sprookjes over duurzaamheid, "restwarmte" en de permanent lekke warmtenetten te geloven: Sluit dan aan op een warmtenet en slaapt u rustig 50 jaar verder....

De grootste netbeheerder in Nieuw Zeeland gaat zijn outlook voor netten verlagen van 40 naar 5 jaar en wij zijn zo dom om ons voor 50 jaar vast te gaan binden aan de warmte van afval en kolen- en gascentrales. Dat is geen transitie maar een transitieremmer met buitenlandse fossiele brandstof (afval/ gas/steenkool). Over 10 jaar gaan de kolencentrales dicht en zitten we met die hogetemperatuurnetten.... #truste Minister Kamp....... 

Overweegt u naar een warmtenetwoning te verhuizen. Informeert u zich dan eerst bij een van de 600.000 bestaande slachtoffers en kijkt u ook eens rond op het internet. Dan denkt u wel twee keer na voor u zich aan gaat sluiten op een warmtenet!