vrijdag 10 april 2015

Reactie op Blog energievergelijken.nl restwarmte het nieuwe aardgas

Ik kwam op energievergelijken.nl een blog tegen over restwarmte het nieuwe aardgas , stond weer vol met pro warmte onzin :

Wat een onzin , in de keten verliest een warmtenet in ons niet zo geschikte klimaat tot 40% van de warmte permanent. Dit zit in de leidingen , onderstations , pompen en verlies afleversets. Heb je echte hernieuwbare restwarmte dan is dat geen enkel probleem maar afval wordt inmiddels geimporteerd ( = zeer ongewenst ) en de rest is aftapwarmte wat dus meer kolen of gas kost. In het geval van kolen-aftapwarmte komt er zelfs meer CO2 vrij ( en andere rommel ) dan gas. Neem het Amernetwerk wat Tilburg / Breda voorziet van warmte als voorbeeld daar is GEEN significante CO2 besparing meer voor de afnemers. Dat in combinatie met de ongewenste kolen maakt dat dat netwerk meer een vloek aan het worden is dan een zegen.
Ook is stadsverwarming belachelijk duur ( veel meer dan het beloofde NMDA en nu de gebruikers dat hebben doorgezaagd gaat Kamp het uit de warmtewet halen. De leveranciers zijn immers belangrijker dan de consument en met een productieprijs van 2,80 per Gj kan er schijnbaar buiten het vastrecht met een verkoopprijs van 22,50 niet genoeg winst worden gemaakt.
Begin er niet aan , faseer bestaande netten uit en ga isoleren. Warmte zal ons nog veel langer aan de fossiele bronnen vastbinden ….

Origineel artikel hier te vinden https://www.energievergelijken.nl/blog/restwarmte-nieuwe-aardgas#comment-29512

Geen opmerkingen:

Een reactie posten