donderdag 10 september 2015

Warm leugentje om bestwil (van de energiereuzen)

De woorden stadswarmte en leugen blijken toch steeds meer synoniem te zijn.

Het hele stadswarmtesysteem wordt steeds verder doorgezaagd en naast de leugens over de prijs en de duurzaamheid (zie eerdere blogs) blijkt nu ook dat alle tevreden consumenten waar altijd mee geschermd wordt door de energiesector een leugen zijn.
Recent wetenschappelijk onderzoek van Bart Jansen (Amsterdam School of real estate) toont aan dat 60% zijn warmteaansluiting zou willen opzeggen en het vertouwen van de consument in stadsverwarming onder het nulpunt ligt.

Vereninging Eigen Huis : 


( volledig nieuwsbericht : http://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2015/617608-consument-heeft-weinig-vertrouwen-in-warmtewet/ )

Ik ga hier een oproep doen aan het ministerie van Economische Zaken. Wilt u ons vertrouwen terug, minister Kamp? Regel dan zsm ( niet wachten op nieuwe warmtewet ! ) minimaal de volgende zaken:

* Zorg dat de prijzen met 20-30% naar beneden gaan vanaf 01-01-2014 (ja, met terugwerkende kracht, het heeft lang genoeg geduurd!)
* Haal direct de verplichte huur uit de wet want het is in strijd met EVRM: het middel is te zwaar voor het beoogde resulataat
* Iedere leverancier moet de wet van Dam <zie hieronder> naleven op straffe van hele hoge boetes. 
* Maak ook delen die niet gereguleerd zijn gereguleerd of maak bijvoorbeeld "koude" los opzegbaar.


Wij zijn gewoon consument en wij hebben rechten , het systeem heeft lang genoeg 1 kant op gewerkt....

Er rust nog embargo op het totale onderzoek, wanneer dat vervalt zal ik delen toelichten en publiceren. Dit zal nog voor het nodige vuurwerk gaan zorgen...
Derk Jansen
(Editor Lars Boelen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten