dinsdag 16 juni 2015

Reactie op artikel Ensoc over toekomst warmtenetten

Ach , er zal geen consument meer vrijwillig aansluiten op een warmtenet , iemand die maar een beetje kijkt op internet ziet de ellende en het misbruik van de consument.
Zolang het minsterie van Economische Zaken zonder enige vorm van controle met die parameters en de warmtewet kan blijven rotzooien is warmte ten dode opgeschreven ( de techniek zelf overigens ook door alle verliezen ).
Jezelf vrijwillig aansluiten op een warmtenet is als naar een sekte gaan waar je geïndoctrineerd wordt met duurzaam duurzaam maar waar je alleen maar financieel en ook qua duurzaamheid wordt genept. ( het beetje CO2 voordeel van de meeste warmtenetten wordt direct teniet gedaan omdat de meeste afnemers minder geïsoleerd  hebben vanwege die zo duurzame warmte. Dan doe je het niet voor de duurzaamheid maar voor het geld... ).
In Brabant is een enorm warmtenet aan de Amercentrale gehangen waar er met kolen water wordt verwarmd ( heeft niets met restwarmte te maken ) dit hele net met ruim 33.000 afnemers had beter op gas kunnen stoken dan was er meer CO2 bespaard , beter geisoleerd en minder geld bij de gebruikers afgetroggeld. Dit soort warmtenetten duurzaam blijven noemen is een schande en hier wordt de consument dus gewoon voorgelogen. ( dit is ook realiteit voor de afvalverbrandingsnetten omdat wij in NL steeds minder afval produceren er nu meer en meer afval per schip en vrachtwagen naar nederland wordt vervoert om hier te verbranden... ).
Stadsverwarming is in Nederland een drama voor de consument ! ( Bij WKO wordt de consument bijvoorbeeld weer opgelicht met verplichte afname koude voor de hoofdprijs terwijl dat indien het onlosmakelijk is verbonden ((niet opzegbaar)) met warmte eigenlijk gratis zou moeten zijn binnen het vastrecht. )

U bent gewaarschuwd huurders en kopers !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten